Angyali Segítség

Bárkinek lehet csodálatos karácsonya! – Sarkadi Kriszta írása


Angyali Segítség Advent

 

SarkadiKrisztaMai vendégszerzőnk Sarkadi Kriszta szeretetterapeuta.
Krisztát évekkel ezelőtt, az A Course in Miracles – A Csodák Tanítása kapcsán ismertem meg. A Csodák Tanításának gyakorlatait először Kriszta csodálatos fordításában, Kriszta csoportjában ismertem meg. Ahogy elmélyültünk a csodákban, úgy lett egyre mélyebb a barátságunk is. Ma már ezerféle szeretetszállal kötődünk egymáshoz.
Nagyon büszke vagyok rá, hogy elfogadta meghívásomat az Angyali Segítség Adventi cikksorozatába, amelyben 28 napon át 6 vendégszerzőtől és tőlem találtok napi egy karácsonyra hangoló írást, videót vagy hanganyagot

R. Kövér Balázs.


 

Még akkor is, ha szeretetteljes, békés, összetartó családban nőttél fel, a szép karácsonyi emlékek mellett lehetnek olyanok, amelyeket nem szívesen idézel fel. Talán mindig történt valami, ami az egyébként remekül alakuló hangulatot elrontotta. Talán édesanyád, aki az egészet levezényelte, hullafáradt volt a végére. Talán betoppant egy nem szívesen látott vendég. Talán feldőlt a karácsonyfa. Talán tönkrement az étel.
De az is lehet, hogy mindez nem a gyerekkorodban történt, hanem az elmúlt években, és mostanra már csak a rettegés maradt: Az idén vajon mi fog történni? Mi fogja elrontani az örömünket?
És az is lehet, hogy az eddigiekből a tanulságot levonva így fogadkozol: Az idén nem fogok annyit rohangálni. Nem hagyom az utolsó pillanatra az ajándékokat. Nem fogok kiabálni a gyerekekkel. Nem hagyom, hogy a rokonok kiborítsanak a megjegyzéseikkel.
Ám ez – talán már tapasztaltad is – önmagában nem elegendő. Nem elég tudnod, hogy mi az, amit nem akarsz. Azt is tudnod kell, hogy mit akarsz helyette. Ez a fontos lépés marad ki mindannyiszor, valahányszor azt tapasztalod, hogy a dolgok nem a vágyaid szerint alakulnak – akár karácsonykor, akár máskor.
f12bb1a100628b0fe6d01de70c8a9775
Ezért gondoltam arra, hogy most, amikor a karácsonyi ünnepekhez közeledünk, megosztok veled egy rendkívül egyszerű, ám annál hatásosabb módszert. Mindössze 20 percre van hozzá szükséged. Elvégezheted most azonnal, vagy ebédszünetben, vagy este, elalvás előtt, vagy esetleg holnap reggel. De semmiképpen ne várj vele sokáig, hogy minél hamarabb érezhesd a hatását!
Vegyél elő papírt és írószerszámot, vagy nyiss egy új dokumentumot itt, a számítógépeden. Fogd a telefonodat vagy az órádat, és állítsd be az időzítőt 10 percre. Olvasd el az alábbi kérdést, és erre válaszolva írj, mint az őrült 10 percig! Ne cenzúrázd, ne korlátozd, ne gondolkodj azon, hogy lehetséges-e. Egyszerűen csak engedd szabadjára a fantáziádat, és szélsebesen írj le mindent, ami az eszedbe jut.

Milyen lenne az élet, ha az idei karácsonyom a lehető legcsodálatosabban sikerülne? Mit csinálnék? Hogyan érezném magam?

Ha letelt a 10 perc, állj meg, és olvasd át, amit írtál. Majd a következő 5 percben írj a benned megjelent felismerésekről, érzésekről, háláról.
Az utolsó 5 percben pedig – a leírtak alapján – fogalmazz meg egy megerősítést (egy pozitív, jelen idejű állítást), ami ezután emlékeztetőként szolgál majd a számodra.
Ha van még egyszer 15 perced önmagadra, akkor ezt a megerősítést felírhatod egy kartonlapra, és kiszínezheted, vagy kifestheted, vagy képekből készített montázzsal feldíszítheted. Aztán tedd ki egy olyan helyre, ahol a szemed elé kerül minden nap, vagy hordd magaddal a naptáradban, a pénztárcádban, a táskádban.
Örömmel olvasom itt a hozzászólások között, ha megosztod, milyen formát öltött a megerősítésed, vagy milyen élmény volt ezt a teremtő folyamatot megtapasztalni!

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta
szeretetterapeuta
www.igazabolszerelem.hu
www.csodautas.com


Angyali Segítség Advent

Holnap egy különleges dalmeditációval folytatódik az Angyali Segítség Adventi sorozata.

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!