Angyali Segítség

Áldd meg az óévet! – Papp Niki írása


Angyali Segítség Advent

PappNikiMai vendégszerzőnk Papp Niki, terapeuta, tanár.
Niki egy fruskának álcázott bölcs. Ha kell bulikirálynő, ha kell tanácsadó, segítő és lélekcoach. Jó a közelében lenni, és jó hallani, hogy milyen természetességgel és egyszerűséggel mond ki olyan mondatokat, amelyeket mások talán könyvek hosszú során át sem tudnak megfogalmazni.
Az Angyali Segítség Adventi cikksorozatában 28 napon át 6 vendégszerzőtől és tőlem találtok napi egy karácsonyra hangoló írást, videót vagy hanganyagot.

R. Kövér Balázs.


 

„Birtokba venni miért kívánjam e meddő és sötét időt?”

Tudom, túl rövidek a nappalok, túl sötét van és hideg. Beköszöntött a tél. Egyre kevesebb a fény és a mosoly az utcákon. Valami véget ér, lezárul egy ciklus. Még is arra kérlek, vedd birtokodba e látszólag meddő időszakot és vedd észre, hogy a természet a legnagyobb ajándékkal áldott meg minket a téllel.
Vedd észre az időt, amit kaptál a jó Istentől, hogy befelé fordulhass és meglásd a legerősebb fényt, Önmagadat.
Igen, ebben az időszakban egyszerre kapunk egyfajta próbatételt és áldást is, hogy ráébredhessünk, az igazi fény belülről fakad.
Gyakran kérdezik tőlem, miért mosolygok állandóan, hogyan szerethetem ennyire a telet.  Ilyenkor mindig arra gondolok, hogy a fény a sötétben látszódik igazán, ekkor tapasztalhatom meg ragyogásomat leginkább. Nyáron vagy tavasszal könnyű. Napsütés, könnyedség, virágillat valahogy minden az életet dicsőíti, de az élet örök körforgásában a téllel is számolnunk kell.
Az adventi időszak nekem az élet ünneplésének egyik legerősebb megnyilvánulását jelenti, kívül sötét, belül örömteli újjászületés. Számot vethetek az elmúlt egy évemmel és tisztalappal felkészülhetek egy újabb csodás lehetőségeket kínáló, új évre.

39c4d59425fc95b5b5f19d1e56db05cf
Arra biztatlak, ha van kedvenc helyed, egy kávézó, egy könyvtár, templom, bármi, ami nem az otthoni megszokott környezeted akkor menj el oda, szánj magadra egy kis időt, amikor egyedül lehetsz kizárva a zajos világot. Némítsd le a telefonod és kapcsold ki a gondolataidat, engedd meg magadnak ezt a kis időt, hogy önmagaddal légy és ünnepelj.
Vegyél pár mély lélegzetet és fújd ki az elmúlt éved minden fáradalmait és nehézségeit, közben gondolj arra, hogy az már a múlt. Amint úgy érzed, hogy megérkeztél a helyre és teljesen át tudod adni magadat az ünneplésnek, vedd számba az elmúlt éved. Az én trükköm, hogy a jó emlékeket veszem előre, mindegy egyes apró örömtől kezdve a legnagyobb csodákig. Ez megteremti szívemben azt a nyugodt hála teli állapotot, amivel az esetleges rossz dolgokat is könnyedebben elfogadom és elengedem. Van egy mantrám is ehhez: „a múltam csak emlék legyen a jövőmet én teremtem”. Szépen végig gondolom, én le is szoktam írni az elmúlt évemet és azt is, hogyan képzelem az ideális új évemet.
Legyen neked is egy mantrád egy hajrá mondatod, varázsigéd, amivel biztosíthatod magadnak, hogy igenis te teremtesz.
Minden hibámat és fájó gondolatomat a múlt emlékévé teszem és áldást kérek rá, hogy érzelmileg már ne befolyásoljanak, had engedhessem el őket és helyébe új lehetőségeket kérek.
Tiszta szívemből kívánom neked, hogy te is vedd, birtokodba ezt az időszakot és varázsolj magadnak egy új, csodákkal teli évet!

Papp Niki


Angyali Segítség Advent

Holnap a télre, a tél természetes lelki folyamataira hangolódunk Niki segítségével az Angyali Segítség Adventi sorozatában.

A sorozatban eddig megjelent:
Bárkinek lehet csodálatos karácsonya – Sarkadi Kriszta írása
Meditálj hangokkal – Gyöngyő videós dalmeditációja
Advent felnőtteknek – Csajági Ildikó írása
Lélekmelengető ajándékok – Mucsi Tina írása

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!